Kælder Maling

Når du skal male dine kælderrum kan du risikere at rummene er mere fugtige end de resterende rum i huset. Derfor skal du være opmærksom på at du anvender en diffusionsåben maling. Diffusionsåben maling kan ånde hvilket er essentielt når du skal male rum med høj fugtighed, ellers risikerer du at malingen skaller af igen. Se her hvilket maling der er egnet til fugtige kælderrum.

HVAD SKAL JEG MALE MIN KÆLDER MED?

En kælder byder på mange muligheder. Det er vigtigt at du passer på din kælder og sørger for ar miljøet dernede er så optimalt som muligt. En kælder er som udgangspunkt ikke et beboelsesrum, men med den rette maling som tillader dine vægge at ånde, kan du forvandle din kælder til et hyggeligt opholdsrum med et godt indeklima. Hvis du ikke anvender en diffusionsåben maling, vil fugten fra væggene blive lukket inde, og dette kan forårsage skimmelsvamp og mug på væggene.  

DIFFUSIONSÅBEN MALING TIL KÆLDERVÆGGE

Når du skal lede efter diffusionsåben maling til din kælder skal du gå efter enten Silikatmaling eller Akrylplastmaling. Malingen tillader væggen at ånde og er basisk, hvilket gør at skimmel og mug har svært ved at gro på sådan en overflade. Akrylmaling er en maling som oftest bruges til facader, men den er også ideel til fugtige kældervægge.

MALING TIL KÆLDERVÆGGE

Når du skal male dine kælderrum kan du risikere at rummene er mere fugtige end de resterende rum i huset. Derfor skal du være opmærksom på at du anvender en diffusionsåben maling. Diffusionsåben maling kan ånde hvilket er essentielt når du skal male rum med høj fugtighed, ellers risikerer du at malingen skaller af igen.

SÅDAN MALER DU DIN KÆLDER

  1.  Sørg for at rengøre dine kældervægge grundigt med husvask før du påbegynder at male. Alt løs maling skal skrabes af og huller og revner skal spartles. Slib eventuelle ujævnheder, så du får en helt glat og ren overflade.
  2. Afdæk gulv og møbler så du undgår utilsigtede malerstænk.
  3.  Er dine kældervægge helt ubehandlede, skal du male dem med en grunder først – på denne måde sikrer du at malingen hæfter optimalt på overfladen. Påfør grunderen med en pensel og en malerrulle. 
  4. Når grunderen er tør, kan du male med den maling som du har valgt. Vi anbefaler at du maler én væg ad gangen for at få det bedste resultat. Det er vigtigt at du maler vådt-i-vådt for det bedste resultat. Når du maler dine kældervægge skal du anvende en facaderulle – sørg for at dyppe den godt i malingen – en tommelfingerregel er, at man ikke må kunne se rullens luv for maling.