Hvor længe holder mit stråtag egentlig?

Det er formentlig et spørgsmål, du står med, hvis du selv er ejer af et hus med stråtag. Som udgangspunkt bør dit stråtag holde 30-50 år, men stråtagets holdbarhed afhænger af flere parametre, samt hvor god du er til at vedligeholde det. Du kan altid blive udsat for, at der opstår skader eller huller i strådækningen, og hvis det sker, skal det selvfølgelig repareres hurtigst muligt.

Specielt mønningen/rygningen kræver stor vedligeholdelse

Rygningen øverst på taget – også kaldet mønningen – er specielt den del af dit stråtag, som kræver stor vedligeholdelse. Mønningen har kortere levetid end resten af dit stråtag, hvis mønningen ikke er af kobber. Når mønningen nedslides, beskyttes det øverste lag tagrør ikke. Derfor er det vigtigt at få skiftet mønningen i rette tid – typisk inden for 5-10 år.

Faktorer der påvirker stråtagets holdbarhed

Beliggenheden på dit hus, stråenes kvalitet, det tidligere udførte tækkearbejde og tykkelsen på dit stråtag er alle parametre, der påvirker holdbarheden. Taghældningen påvirker også levetiden på stråtaget, idet stejle tage har længere levetid. Stråtage, der vender mod nord, har længere levetid end dem, der vender mod syd. Vind og vejr spiller en stor faktor for dit stråtags holdbarhed, da stærke storme eksempelvis kan medføre skader på taget. Hvis du er i tvivl om, hvor udsat dit stråtags beliggenhed er for slid, og hvordan du bedst vedligeholder et pænt og sundt stråtag, er du mere end velkommen til at kontakte os.

Det er vigtigt, at alt udført tækkearbejde på dit stråtag er af høj kvalitet med de rigtige materialer for at opnå tilstrækkelig holdbarhed. Dem tilbyder vi dig hos Højfyns Tække- og Isoleringsservice ApS, og vi ser frem til at hjælpe dig med din næste arbejdsopgave.

Vil du have et tilbud?​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

★ ★ ★ ★​

Vurderet 4,8 ud af 5 stjerner

Baseret på over 15 anmeldelser fra Facebook og håndværker.dk

​HØJFYNS TÆKKE- OG ISOLERINGSSERVICE ApS

Gelstedvej 36 - 5560 Aarup - Tlf: 21 47 59 64 - E-mail: taekkeserviceaps@gmail.com - CVR: 36479795

Tonny Nielsen i Aarup, Syddanmark, DK på Houzz