Her er malermesterens hemmelige råd

Har du nogensinde undret dig over, hvordan malere kan få så præcise linjer? Hvordan de ved præcis, hvor meget maling, der skal bruges? Det er ikke alt sammen noget, man skal uddanne sig som maler, for at lære – faktisk kan du bare læse med her!

På få minutter vil du lære ét af malermesterens hemmelige råd, som du selv kan bruge, hvis du vælger at male dit hus eller et rum selv.

Tape-tricket

Tape-tricket er måske et knap så hemmeligt råd, men det er ikke ét de fleste tænker på, når de først skal i gang med at male. Tape-tricket bruges, hvis du skal male en accent-væg i en anden farve end resten af rummet.

Lad os sige, du har et rum med fire vægge. Tre af dem skal være hvide, men én skal være sort. Hvis du maler de hvide vægge først og den sorte bagefter, eller omvendt, vil malingen fra én væg bløde over på den anden – også selvom du afskærmer med tape.

Det er fordi, malingen er våd og løber ind under tapen. Så hvordan får du helt skarpe hjørner, når du selv maler?

Sådan maler du skarpe hjørner

Det, du gør, er faktisk ganske simpelt. Først maler du den hvide væg, eller den med den lyseste farve, helt færdig og lader den tørre. Når den er tør, skal du sætte malertape op langs hjørnet. Bemærk, at tapen ikke skal sidde i hjørnet, men på hjørnet, så den klistrer til den hvide væg, men ikke den sorte.

Nu skal du male hvid over tapen – også langs den væg, der skal males sort. Det forsegler tapen, så malingen ikke kan bløde igennem. Lad det tørre lidt, så malingen ikke vil overføre til din pensel eller malerrulle og lave striber, og mal så den sorte eller mørkeste farve på.

Mal hele væggen færdig og lad tapen sidde, til du er færdig. Træk tapen af, mens malingen stadig er en smule våd, men ikke så våd, at den vil bløde over. Så står du med et helt skarpmalet hjørne.

Mal selv eller hyr fagfolk?

Hvis du ikke selv vil male, kan du hyre et malerfirma, der har styr på teknikken. Hos malerfirma-horsens.dk eller et malerfirma nær dig, kan du få god service og gode råd, så du får lige det resultat, du ønsker dig. Så vil alle de malede overflader stå flot og fremtræde professionelt.