Gør dit hjem behageligt at bo i – sådan gør du

Dit hjem skal være det sted, hvor du kan slappe af, koble fra og lade op til den kommende dag. Hvis ikke du kan det, så kan det være utroligt svært at komme igennem hverdagen, og du har større tendens til at døjes med for eksempel stress. Hvis ikke det er noget, som du har prioriteret indtil videre, så bør du altså begynde på det nu. Læs med her og lad dig inspirere til hvilke skridt, du kan tage i den rigtige retning.

Forebyg skidt og snavs i hjemmet

En af de ting, der kan have stør indflydelse på, om det er rart at bo i dit hjem, er, at der er rent.

Du har garanteret allerede hørt, at det er bedre at forebygge end at rette op på skader. Det gælder også, når det kommer til hjemmet og at holde det rent.

At forebygge skidt og snavs i hjemmet kan blandt andet være i form af en imprægnering af sofa, men det kan også blot handle om hele tiden at holde opryddet, få tørret bordene af efter brug og så videre.

En form for forebyggelse kan også være at have i mente, at der skal gøres rent, når du indretter. Du kan for eksempel så vidt muligt holde dine overflader frie og ikke have for mange ting på gulvet, så det både er nemt at tørre af og støvsuge. Du kan i stedet udnytte vægpladsen og pynte op her.

Og på den måde er der mange måder, hvorpå du kan gøre det væsentligt nemmere at holde rent i hjemmet.

Sørg for at holde hjemmet rent

Uanset hvor meget du forebygger skidt og snavs i hjemmet, så kommer det med garanti til at blive beskidt igen. Dog vil det ikke være helt så uudholdeligt at gøre det rent.

Du kan med fordel gøre rent én gang om ugen – både fordi det bliver nemmere og hurtigere at komme igennem hver gang, men også fordi det vil være godt for dit fysiske helbred at bo i et rent hjem.

En ugentlig rengøring af hjemmet bør inkludere en støvsugning, en gulvvask, en aftørring af overflader og en rengøring af toilettet. Udover det behøver der faktisk ikke at gøres så meget andet, og afhængig af hvor stort dit hjem er og hvor mange i er til det, så tager det kun en times tid.

Derudover kan du med fordel gøre grundigere rent én gang om måneden og endnu grundigere kvartalsvis.

Få renoveret det, der skal renoveres

Ligesom rengøring er en pligt, der fylder, så fylder det også at få renoveret. Men at have en masse halvfærdige projekter – eller blot et – gør bestemt heller ikke noget godt for psyken. Har du et eller andet projekt, som du kan mærke fylder i baghovedet, så se at få det ud af verden. Får du ikke tid til det, som du havde beregnet, så hyr nogen til at klare det. Det vil højst sandsynligt være færdigt inden dagen er omme.